Dieta dla 20,30,40 latków

Dieta dla dwudziesto- , trzydziesto- i czterdziesto- latków pozwala osobom stosującym ją na zrzucenie czterech kilogramów w ciągu około dwóch tygodni. Opiera się na spożywaniu pokarmów wysokobiałkowych i z dużą zawartością witamin przez pierwsze 10 dni.

Codziennie przygotowuje się potrawę, którą następnie dzieli się na około 3 lub 4 porcje i spożywa je przez cały dzień. Podczas przygotowania dań należy wziąć pod uwagę wiek osoby, która stosuje dietę. Ma ona bowiem na celu poprawę witalności. Osoby, które mają dwadzieścia lat, powinny przez 10 dni jeść sałatkę z kurczaka, pić sok pomarańczowy oraz wodę mineralną, a wartość każdego z posiłków nie może być wyższa niż 600 kalorii. Przez następne 3 dni powinny natomiast spożywać produkty z wysoką zawartością witaminy B6, co zapobiegnie efektowi jojo.

Trzydziestolatkom zaś poleca się spożywanie przez 10 dni kaszy z serwatką i warzywami, a kolejne 3 dni produkty wysokobiałkowe. Czterdziestolatek stosujący tę dietę powinien przez 10 dni spożywać kaszę z warzywami i olejem lnianym, zaś przez kolejne 3 dni ryby. Zaletą tej diety jest to, że jest dopasowana do wieku osoby stosującej ją i pozwala na szybkie pozbycie się nadwagi. Najważniejsze jest jednak to, że odżywia organizm poprawiając w ten sposób kondycję włosów, paznokci, skóry, a także samopoczucie. Została skonstruowana tak, że nie należy obawiać się efektu jojo.